2021. Március 4, Csütörtök, Kázmér
Főoldal | Hardver | Szoftver | Tudástár | Árlista | Partnerek | Kapcsolat

Tudástár
 

Eddig - amikor csak lehetett - kerültem a Vista-t. Vannak akik esküsznek rá, hogy milyen jó, én esküszök rá, hogy inkább meg sem jelent volna. Simán el lehetett volna adni az XP Aero edition-t, jobban járt volna a világ. Mostanság próbálgatom a Windows 7-et, mert Windows-ból maximum egyet lehet átugrani, az összes többi oprendszerrel meg megvan az a baj, hogy nem Windows.

Szóval feltettem a Windows 7 RC-t (Az Exchange Management Shell / Console miatt), majd erősen meglepődtem a hálózat tallózásakor, hogy nem látszik a számítógépek "megjegyzése". Mivel abban tároljuk, hogy az kinek is a számítógépe és az összes gép leltári szám/felhasználó párosát nem tudom, ezért kellett valami megoldást keresni arra, hogy láthassam. Már kezdtem elkeseredni, hogy kihagyták az új Windows okosságai közül ezt a hasznos dolgot. Gondoltam okos leszek, az összes menüpontot végig kattintgatom, de mind hiába. Majd egy tök érdekes megoldást találtam Guglizás közben, aztán egy másikat is ami már inkább az M$-re vall.

Az "érdekes" megoldás:

  1. Keressünk egy számítógépet, ami eléri ugyanazt a munkacsoportot, mint a Vista / 7 gépünk és maximum Windows XP (kliens) vagy Windows 2003 (szerver) fut rajta
  2. Az említett számítógépen nyissuk meg a Hálózati helyek / My Network tallózót, úgy, hogy a munkacsoportok listáját láthassuk.
  3. Készítsünk egy parancsikont (mondjuk az asztalra) a használni kívánt munkacsoportról
  4. Másoljuk ezt a parancsikont a Vista / 7 gépünkre és nyissuk meg
  5. Hát nem őrület?  (Ha nincs ott még mindig, akkor a Nézet / View menüpont lesz a mi barátunk, vagy a fejlécen a jobbklikk) 

A hivatalosabb út:

http://www.itechtalk.com/thread4477.html (nem próbáltam ki)